Бих искал да подчертая отново солидарността си с палестинските ни

...
 Бих искал да подчертая отново солидарността си с палестинските ни
Коментари Харесай

Кралят на Мароко с обръщение по палестинския въпрос

 

„ Бих желал да подчертая още веднъж солидарността си с палестинските ни братя и да потвърдя неизменимата позиция на Кралство Мароко и непоколебимата поддръжка за палестинците в напъните им да реализират справедливите, законни права “, се споделя в особено послание на краля на Мароко, Негово величество Мохамед VI, до ръководителя на Комитета за практикуване на неотменимите права на палестинския народ - Шейх Нианг, във връзка Международния ден за взаимност с палестинския народ. Речта бе публикувана от посолството на Мароко у нас.

„ Международната общественост е на мнение, че едно основателно, всеобхватно решение на палестинския въпрос и преустановяване на спора в Близкия изток не може да бъде реализирано, с изключение на посредством решение на двете страни, в сходство с интернационалните резолюции за легитимност и арабската мирна самодейност. Кралство Мароко, което постоянно е било ангажирано с правилата и задачите на Организация на обединените нации и пази интернационалната легитимност, удостоверява още веднъж, че решението на двете страни остава основата за преустановяване на палестинско-израелския спор и за постигането на изчерпателен мир в Близкия изток “.

„ Бих желал да се възползвам от опцията да прикани за консолидиране на институциите на палестинската страна, в това число на палестинското държавно управление, като по този метод ѝ се даде опция да извърши отговорностите си към палестинския народ на Западния бряг и линията Газа. Потвърждавам нашата цялостна поддръжка за напъните на Палестинската власт, под управлението негово превъзходителство, президент Махмуд Абас, да извърши стремежите на нашите палестински братя за независимост, единение и разцвет “.

„ През последните години поредните рецесии в Близкия изток отклониха вниманието си от палестинския въпрос. Решаването му е гръбнак на районната непоклатимост. Затова желая да упорствам за нуждата този въпрос да бъде подложен още веднъж в центъра на интернационалните цели “, написа кралят на Мароко.

       
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР